IMG-20230414-WA0020
IMG-20230411-WA0027
IMG-20230414-WA0029
IMG_1557
IMG_1573
previous arrow
next arrow

Herlevingsinitiatief - Blik op Nieuw Leven

Bij de transformatie van productieprocessen speelt innovatie een cruciale rol. Ons meest recente project, de Revitalisatie van de Blikkenreiniger, is een perfecte illustratie hiervan. Hierbij nemen we een bestaande machine uit een oude productielijn, voeren we de nodige aanpassingen uit en geven we het een nieuw leven in een moderne productieomgeving.

De focus van dit project ligt op het herwerken en revitaliseren van een machine die blikken babyvoeding reinigt. Dit is geen eenvoudige opgave, gezien de delicate aard van het product en de strikte eisen die gesteld worden aan hygiëne en veiligheid. Het is onze taak om deze machine niet alleen efficiënter te maken, maar ook veiliger en betrouwbaarder in haar functie.

Het proces begint met het zorgvuldig demonteren van de machine uit de bestaande productielijn. Daarna wordt de hardware aangepast: onnodige motoren en transportbanden worden verwijderd en nieuw veiligheidsmateriaal wordt toegevoegd. De frequentieregelaar wordt vervangen door een veilige variant die de efficiëntie en betrouwbaarheid van de machine verhoogt.

Ook de besturing van de machine wordt grondig onder handen genomen. Het PLC-programma en de HMI worden opnieuw geprogrammeerd om te voldoen aan de vereisten van de nieuwe productielijn en om een soepele, betrouwbare werking te garanderen.

Na het voltooien van deze aanpassingen, wordt de vernieuwde machine geïnstalleerd in de nieuwe productielijn. Ten slotte wordt een grondige reeks tests uitgevoerd om te verzekeren dat alles naar behoren werkt voordat de machine opnieuw in gebruik wordt genomen.

Dit project illustreert onze bekwaamheid om bestaande machines nieuw leven in te blazen, zonder afbreuk te doen aan hun functionaliteit of veiligheid. Het is onze belofte aan onze klanten om technische uitmuntendheid te leveren, in elke fase van het proces.

DANONE_LOGO_VERTICAL

Danone Nutricia Cuijk

Datum

Mei 2023

Klant

Voedingsfabrikant

Locatie

Haps, Nederland